keskiviikko 23. toukokuuta 2012
Tässä kuvatodisteet herrojen kalterikodeista.


Siriuksen ja Duffin häkki on vielä aika koruton, mutta ainakin on rallialuetta (uusin harrastus). Haaveilen syötävästä heinätunnelista, punaisesta tiiliskivestä kynsiä kuluttamaan ja riippumatosta löllöilyä varten. Sekä muutamasta nakerrettavaksa oksasta. Hommattiin pojille kopaksi sukkaboksi, kun se on helppo pitää puhtaana ja tarjoaa suojaa, muttei liikaa. Voisivat vihdoin tottua meidän liikehdintään. Mut ei, koppi ei enää kelpaa vaan sen taakse täytyy jäädä hiimailemaan.

Pissinurkka on ollut yllättävän tehokas. Vaikka koppinurkkaukseenkin lirutellaan, niin suurin osa pisuista kuitenkin löytää tiensä kaukaloon ja häkin puhtaana pito helpottuu. Kuvan ottohetkenä oli heinä loppu, mutta nopeasti sen jälkeen korjasin homman ja kävin ostamassa lisää.


Rotweiler ja Sir Rottanaama. Duff tykkää kovasti kiikkua tuolla yläilmoissa, Sirius yleensä rujottaa kopin takana.


Hazelin säälittävän pieni koppa. En saanut iskää reissullaan tipauttamaan mun vanhaa marsuhäkkiä (100x50?), joten porsasraukka joutuu vielä tuossa asumaan kesäkuuhun asti. Jos en kyytiä mistään saa, niin roudaan sille isomman häkin vaikka linja-autossa. En halua kattella tota surullisen pientä kopperoa enää. Tälläkin hetkellä tila on maksimoitu laittamalla tuo ruokakuppi kopan päälle. Ja tietty Hasu on päättänyt pissiä puisen majansa pilalle. Täytyy hankkia sillekkin sukkalaatikko, kun pyörähdetään Tarjoustalossa.

Tässä myös näkee Pusu-Hasun lempipuuhassaan, oikeastaan ainoassa puuhassaan. Se vain haikeana istua nokottaa tossa ja kuuntelee pikkupoikien juttuja yrittäen välillä osallistua keskusteluun. Koetettiin paristi kaikkien yhdistämistä, mutta Hasu on turhan kova alistamaan poikia. Duff kyllä suostuu antautumaan, mutta Sirius ei tahdo antaa periksi ja homma päättyy suht nopeasti hampaiden kalisteluun.

Helpointa olis maksaa herralle pallien naksautus ja hommata sille joku suloinen tyttökaveri, mutta pelkään naarasmarsun sekoittavan pienempien poikien pään. Toinen vaihtoehto on reilusti nuoremman poikakaverin hommaaminen sitten, kun Husu on vuoden. Entisten omistajien mukaan se on aikalailla Siriuksen ikäinen, mutta tuon valtava koko saa mut hämääntymään. Sirius on tohon verrattuna ihan rääpäle. Tiedä sitten johtuuko se karvasta ja pienen häkin aiheuttamasta massan kasvusta, vai onko se oikeasti vanhempi kuin viisi kuukautta.

Ohops, nyt mentiin vähän sivuraiteille häkkiasiasta. Haluaisin kovasti ostaa taikakuutioita (saako niitä muuten vielä ja mistä) ja rakentaa pojille vuoronperään käytettäväksi laajennusosan tohon lattialle. Vahakangasta on jo alle hommattu (tuo valkoharmaa), aidat vaan puuttuvat. Myös erittäin matala pentuaitaus voisi toimia..

Ottaisin mieluusti virike-ehdotuksia vastaan, koska haluan tarjota noille karvanakeille mahdollisimman hyvän  kodin.

14 kommenttia:

SAARUSKA :D kirjoitti...

Voisitte pitää noita välillä vapaana ulkona ja sisällä, ne varmasti tykkäis! :)))))))

ulla kirjoitti...

yritin vaikka miten pitkään aikoinaan etsiä kaneille taikakuutioita muttei tuntunu mistään löytyvän. tarpeeks pitkään kun selailin kaikenmaailman puput.nettejä ja muita niin löyty sitten käytettynä myytävinä. eli kannattaa ahkerasti selailla tollaisten sivujen toreja, sieltä voi löytyy vaikka mitä muutakin kivaa :---)

Möhkö kirjoitti...

Näin justiinsa tuossa jossain netin taikametsissä (marsut.netissä?) tosi kivan virikkeen! Oli ruuvattu pohjasta oksa lautaan ja lauta piilotettu puruun niin, että oksa on pystyssä ja näyttää ihan pineltä puulta. 'Puun' oksiin voi sitte helposti pujotella tuoreita, niin että marsut saa vähän puuhaa ruuan saamiseks. Toivottavasti tosta raamatun pitusesta tekstistä käsitit idean :D

Anonyymi kirjoitti...

Missä nää marsut siis asuu, Merillä vai sulla? Ja kirjottaaks toi Meri tänne?

Anonyymi kirjoitti...

meijänki marsuilla on ollu tollanen "mökki" mikä tos viimeses kuvas oli ,ja ne söi siitä noi ikkuna jutut pois :D
virike-ehdotus : meil on sellanen puinen osa (aika iso) mikä ostettiin eläinkaupasta.sitä voi taitella eri muotoon ku siinä on rautalankaa sisällä . sit pistettiin kotona viel omat rautalangat siihen ympärille ja taiteltiin siitä sellanen toinen kerros mihin pääs menemään :D se oli tosi kiva.marsutki viihty siinä sitte ku uskalsivat sinne mennä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nosiis virike ehdotuksia on vaikka kuinka paljon :)
Sun pitäis oikeesti käydä kattoo sivusto nimeltä guineapigcages.com , sit käydä läpi foorumii ja sitä ihanaa kuvagalleriaa :D saa iha sikana ideoit!

Myös marsut.netin foorumil o iha sikana ideoit :D.

P.s. Sirius on ihanuus!

Anonyymi kirjoitti...

Ei noista hampaiden naksutteluista kannata vielä välittää, yleensä suositellaan että erottaminen kannattaa vasta "marsupallon" tullessa. Naksuttelu on ihan normaalia marsujen kommunikointia :)

Vilu kirjoitti...

Kämppä on tällä hetkellä vähän ongelmallinen, kun se on pelkkää johtoa. :c Siksi ne taikakuutiot tulis tarpeeseen!

Ja Helsingissä on vähän vähemmän tarjolla noita puhtaita nurmia. Mutta jos marsut sais joskus vietyä käymään mökillä, niin siellä olis hyvät laitumet. :)

Vilu kirjoitti...

Hyvä idea. :D Kiertelen muutenkin noita myyntipalstoja ja haaveilen Hasulle kaveria niin vois kattoo ne tarvikejututkin aina samalla. Jos kävis yhtä hyvä tuuri ku sulla! :)

Vilu kirjoitti...

Aww! :B Vois vaikka kotosalla käydessä pistää äitin miesystävää askartelemaan sellaisen!

Vilu kirjoitti...

Merillä, koska itse en omista vielä kämppää. :) Kyllä se, sitä pitää vaan vähän patistella. ;>

Vilu kirjoitti...

Meidänkin pojat tykkää nakutella sitä välillä. :D

Millanen, lisätietoja! :D

Vilu kirjoitti...

No minähän käyn, kiitos ehdotuksesta! :D

marsut.nettiä onkin tullu jo selailtua. :3

Meidän pieni rottis!

Vilu kirjoitti...

Se tilanne on niin ikävä, ne näyttää oikeesti siltä että ne aikoo tappaa toisensa. :D Mutte ehkäpä me yritämme vielä.

Blogista

Heissansaa! Olen 22-vuotias naispuolinen immeinen Helsingistä ja tämä blogi on kokonaan omistettu vinkuvauvoille, eli marsupojilleni.

Seuraa Bloglovinissa

Seuraa Blogilistalla

Otukset

Duff
tortoiseshell & white

Loputtoman uteliaisuuden omaava ad/hd-nakki, jonka täytyy olla aina siellä, missä tapahtuu. Ei viihdy sylitettävänä, eikä tykkää porkkanasta.Sirius
englannin crest black tan

Laiska kopinvaltaaja ja himosyömäri, mahdollinen tuleva sylivauva. Arkajalka, joka osoittaa välillä yllättäviä alfauroksen ominaisuuksia.Hazel
risteytys

Huomionkipeä pörröinen hurmuriherra.Moby
risteytys

Lauman kuopus, utelias pieni kiitäjä. On myös varustettu jatkuvilla äänitehoisteilla, purputtaa taukoamatta.

Lukijat

Kävijät

simple html